Проект нової редакції ДБН А.2.2-1:20ХХ «Склад і зміст матеріалів оцінки впливів на навколишнє середовище (ОВНС)»

Мінрегіон працює над розробленням проекту нової редакції ДБН А.2.2-1:20ХХ «Склад і зміст матеріалів оцінки впливів на навколишнє середовище (ОВНС)» на заміну ДБН А.2.2-1-2003 «Склад і зміст матеріалів оцінки впливів на навколишнє середовище (ОВНС) при проектуванні і будівництві підприємств, будинків і споруд».

У зв’язку з прийняттям Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» під час розроблення проектної документації передбачаються дві схожі процедури – у відповідності до вимог Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» та у відповідності до вимог ДБН А.2.2-1-2003. Це призводить до невиправданих витрат при розробці проектної документації. Таким чином, основною метою розроблення проекту нової редакції ДБН А.2.2-1:20ХХ «Склад і зміст матеріалів оцінки впливів на навколишнє середовище (ОВНС)» є розрегулювання екологічних процедур та їх спрощення відносно тих об’єктів будівництва, які не підпадають під дію Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

При розроблені проекту нової редакції ДБН, серед іншого, будуть опрацьовані питання стосовно:

  • встановлення вимог до складу та змісту матеріалів (розділу) оцінки впливів на навколишнє середовище у складі проектної документації на будівництво;
  • запровадження параметричних методів оцінки впливів на навколишнє середовище при проектуванні і будівництві об’єктів з урахуванням найкращого європейського досвіду;
  • виключення вимог, що є предметом нормативно-правових актів та зумовлюють корупційні ризики.

Затвердження нової редакції ДБН дозволить врахувати сучасні нормативні вимоги до оцінки впливів на навколишнє середовище з урахуванням передового європейського досвіду.

Проєкт нової редакції ДБН розробляє ДП «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства».

З проектом нової редакції ДБН А.2.2-1:20ХХ «Склад і зміст матеріалів оцінки впливів на навколишнє середовище (ОВНС)» можна ознайомитись за посиланням.