Практичне застосування ДБН А.2.2-1:2021 «Склад і зміст матеріалів оцінки впливів на навколишнє середовище (ОВНС)

25 жовтня 2022 року т.в.о. заступника директора, к.т.н., доцент Ігор Сатін та завідувач лабораторії стратегічних досліджень у ЖКГ Олена Панченко провели для фахівців з охорони довкілля НЕК «УКРЕНЕРГО» науково-технічний семінар на тему: «Практичне застосування ДБН А.2.2-1:2021 «Склад і зміст матеріалів оцінки впливів на навколишнє середовище (ОВНС)».

На семінарі були розглянуті підстави для оновлення вимог до розділу «Оцінки впливу на довкілля» у складі проектної документації, призначення та завдання ДБН А.2.2-1:2021 «Склад і зміст матеріалів оцінки впливів на навколишнє середовище (ОВНС)», основні вимоги до змісту підрозділів ОВНС та особливості застосування оцінки впливу на довкілля в проектній документації відносно вимог Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Олена Панченко зазначила: «Основними завданнями нашого інституту, як організації-розробника, у межах Закону України «Про будівельні норми», є також подальше інформаційне забезпечення розроблених та тих, що набули чинності ДБН. Тобто, ми надаємо роз’яснення, консультації, підтримку щодо розроблених ДБН. Водночас, ми проводимо моніторинг впровадження ДБН, збираємо неузгодженості для подальших змін в чинні ДБН».

Нагадуємо, що 1 вересня 2022 року набула чинності нова редакція ДБН А.2.2-1 «Склад і зміст матеріалів оцінки впливів на навколишнє середовище (ОВНС)», які встановлюють вимоги до складу і змісту розділу оцінки впливів на навколишнє середовище у складі проектної документації на нове будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт будівель і споруд будь-якого призначення та їх комплексів.